Monday, July 2, 2018

Gardening dengan Proinsect



Encik Suami MemAien memang suka gardening. Walau kami tinggal rumah tinggi tiada tanah tapi nak juga merasa makan sayur dan ulam sendiri hihi.

Sebelum ni bila menanam sayur berebut makan dengan belalang, semut tanah, cengkerik, ulat putih-putih tu. 
Ya Allah kesian pokok.
Tanam pegaga pun tiba- tiba daun jadi kuning. Ingatkan sebab tak kerap letak baja.
Rupanya bila siram air tu, keluar semut2 halus dari dalam tanah. 
Habis dimakan akar-akar pegaga dan bayam kami.

Bila start sembur Proinsect kan memang nampak perbezaan.
Untuk minggu pertama, kami sembur tiap hari selama 3 hari. 
Lepas tu dah boleh seminggu sekali.
Lepas tu 2 minggu sekali je ok dah.



Merasa lah bayam ni naik. kalau tak, kecik2 dah tinggal batang jer. Daun dok kena kebas dengan serangga ahahha.




MemAien peminat pegaga. Tak perlu beli lagi. Nak petik jer. Biasa waktu nak lunch tu petik la segenggam buat makan^^





Bayam ni, batang dia habis boleh masak, lembut. Satu bekas pasu panjang tu boleh lah sekali makan. Kami makan berdua je. Masak sayur air gituh ala2 sup. Anak2 ambil kuah jerk . Ceh jakun depa nih^^

...................................................................
Tekan link whasap Mem Aien bawah ini untuk sebarang pertanyaan.

Mudahkan, tekan link terus boleh whasap^^


Stokis Proinsect Cheras Selangor/ Kuala Lumpur


MemAien berkenalan dengan ProInsect



Hai semua. MemAien Pengedar Aktif Proinsect area Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.

MemAien berkenalan jatuh cinta dengan Proinsect bila jumpa Proinsect di rumah my mom ya. Rumah umi memang banyak semut, Macam2 semut ada sebab rumah felda kan. 
Tapi i was surprise bila semut hilang tiba2 bila balik kampung.
Umi kata, spray Proinsect je.


Tiada bau dan organic tu yang paling best.
Kalau berbau tu Ya Allah malas nak guna. Tapi Proinsect tiada bau. 
Umi sembur kat meja makan selamber jer.
Lap pakai kain lap je, Thats it, tak perlu bilas. Lepas tu Umi letak lauk. Wahhh ^^

Terus MemAien nak beli 2 botol.
Lepas tu dah try kat rumah sendiri haaaaa terus grab 3 kotak dan jadi stokis aktif Cheras.

Seronok jual sebab minggu pertama je habis sekotak.
Lepas tu

mulalah aktiviti gardening encik suami dengan seronoknya sebab Proinsect ni boleh sembur kat pokok sayur juga tau.

Nanti MemAien sambung story lagi yaaaa. 
Proinsect memang membantu. ^^
..........................................


Tekan link whasap Mem Aien bawah ini untuk sebarang pertanyaan.

Mudahkan, tekan link terus boleh whasap^^


Stokis Proinsect Cheras Selangor/ Kuala Lumpur